ЛУПУС

Форум на лупус болните и техните семейства
 
ИндексИндекс  КалендарКалендар  Сайт за Лупус  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  
Вход
Потребител:
Парола:
Искам да влизам автоматично с всяко посещение: 
:: Забравих си паролата!
Търсене
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
< class="" height="25"> Latest topics
» Относно Маршал протокол
Пон Окт 26, 2015 4:18 pm by

» СОЛЕТО - хималайска сол и вода.
Пон Юни 16, 2014 5:44 pm by

» Benlysta
Нед Юни 15, 2014 5:25 am by

» Лечение с куркума
Вто Юни 10, 2014 1:53 pm by

» лупус
Съб Май 24, 2014 2:52 pm by

» Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008
Вто Мар 11, 2014 11:27 am by

» коластра (colastrum)
Вто Дек 03, 2013 8:32 pm by

» Цитросепт
Чет Мар 14, 2013 10:44 am by

» Лека опалесценция
Нед Яну 27, 2013 10:48 am by

Poll
Боледувате ли често от вируси и настинки?
 Да, често
 Да, но е в нормалните граници
 Не, почти не боледувам
Вижте резултатите
Social bookmarking
Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  

Запаметете LUPUS като любим сайт.

 

Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008

Предишната тема Следващата тема Go down 
Автор Съобщение
Keisi
Admin
avatar

Female
Години : 36 Registration date : 26.07.2008 Брой мнения : 108 Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Пет Окт 24, 2008 8:57 pm

Здравейте току що попаднах на няколко публикации относно Лупуса
Цитат :
Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус 16 юни 2008

Човешкото моноклонално антитяло belimumab подобрява симптомите на системния лупус еритематозус в избрани пацоенти, сочи доклад, представен на Годишната конференция на Европейската антиревматична лига.

Използвайки нови критерии за оценка на болестта, наскоро одобрени от FDA (Американската агенция по лекарствата и храните), д-р Richard A. Furie и колеги от Systemic Lupus Erythematosus and Autoimmune Disease Treatment Center установили, че belimumab има добри резултати при пациенти със СЛЕ. Оригиналната фаза 2 на проведеното от тях проучване не успя да достигне до крайното клинично събитие (endpoint). Belimumab e човешко моноклонално антитяло, който намалява B-лимфоцитната активация.

Използвайки новите критерии, дефинирани като SLE Responder Index, екипът на д-р Furie установил, че терапията с Belimumab е свързана с трайно подобрение на активността на лупуса. Новият ендпойнт бил достигнат от 46% от третираните с Belimumab серопозитивни пациенти на седмица 52 и 49% на седмица 56 - разлика от 29%-35% сравнение с плацебо. На седмица 55% достигане до ендпойнта се наблюдавало при 55%, като процентът се запазил дори и на 160-а седмица от терапията.

От 170 серологично активни пациенти, провели 160-седмична непрекъсната терапия, 65% били определени като респондери според новия индекс.

В момента се превеждат 2 проучвания във фаза 3 с belimumab, всяко от което включва 810 пациенти. Производителят на медикамента очаква първите резултати да станат ясни през лятото на 2009 и през 2010 belimumab да бъде одобрен от FDA.

www.doctorbg.com
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://lupus.net84.net/
Keisi
Admin
avatar

Female
Години : 36 Registration date : 26.07.2008 Брой мнения : 108 Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Комбинацията от Rituximab и Cyclophosphamide е ефективна при системен лупус еритематозус   Пет Окт 24, 2008 8:57 pm

Цитат :
Лечението с rituximab и cyclophosphamide е ефективно при пациенти с тежък и рефракторен системен лупус еритематозус (СЛЕ). Това съобщават шведски учени в Annals of the Rheumatic Diseases.

Dr. Ronald F. van Vollenhoven и колеги от Karolinska University Hospital отбелязват, ч е B-лимфоцит-потискащата терапия с това монокланално антитяло срещу CD20 показва значителни и окуражаващи резултати при пациенти с СЛЕ

В настоящото проучване 16 жени, неповлияващи се от конвенционалната имуносупресивна терапия, били третирани с rituximab - инфузионно веднъж седмично в продължение на 4 седмици. Първата и последната инфузии били комбинирани с cyclophosphamide и глюкокортикоид

На шестия месец се наблюдавало значително намаление на Индекса на активността на СЛЕ, като при 13 пациенти се наблюдавало подобрение с поне 50%. Само при 1 пациент нямало повлияване от терапията, а ремисия била постигната при 9 пациента.

Изотипен анализ на анти-dsDNA антителата показал намаляване на IgG и IgA, но не и на IgM, от където изникнала хипотезата, изложена от авторите, че клетките, продуциращи патогенни антитела селективно се повлияват от лечението.

Авторите на проучването обобщават, че rituximab + cyclophosphamide е добра алтернатива при пациенти, неповлияващи се от конвенционалното лечение
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://lupus.net84.net/
Keisi
Admin
avatar

Female
Години : 36 Registration date : 26.07.2008 Брой мнения : 108 Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Нова терапия за системен лупус еритематозус дава обнадеждаващи резултати 19 юни 2008   Пет Окт 24, 2008 8:58 pm

Цитат :
Fulvestrant (Faslodex; AstraZeneca) - селективен регулатор-надолу на естрогеновите рецептори подобрява симптомите при пациенти с умерено активен системен лупус еритематозус (SLE), сочи проучване.

Новата терапия е базирана на предишни проучвания, които сочат, че честотата на лупус е 9 пъти по-висока при жени. Това означава, че медикаментът може да намали активността на заболяването. Естрогенът играе роля в активацията на SLE, като свързвайки се за рецепторите си регулира нагоре вътреклетъчната сигнализация.

Д-р Abdou и колеги от University of Missouri изследвали 20 жени в постменопаузна възраст и умерено изразена активност на SLE. Те били рандомизирани по двойно-сляп маниер на месечни инжекции с 250 mg fulvestrant или плацебо.

16 от пациентите приключили успешно 15-месечното проучване. В сравнение с плацебо групата, при пациентите, лекувани с fulvestrant се наблюдавало значително подобрение на индекса на активност на SLE на 12 и 15 месец. Това позволило да се намалят дозите на съпътстващите антилупусни медикаменти в активната но не и в плацебо групата. При групата, рандомизирана на активния агент, бил регистриран спад в нивата на маркерите за T-клетъчна активизация - CD154 и калциневрин.

Въпреки това между двете групи не били отчетени съществени разлики в рутинните серологични маркери, лабораторни тестове и костна плътност. При fulvestrant групата нивата на серумния естроген били повишени, като след прекъсване на терапията се наблюдавало снижение.

Fulvestrant може да бъде добра и безопасна алтернативна терапия при лупус, тъй като не потиска имунната система, не повлиява хормоналния баланс и костната плътност, обобщават авторите на проучването.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://lupus.net84.net/
Keisi
Admin
avatar

Female
Години : 36 Registration date : 26.07.2008 Брой мнения : 108 Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Противораков медикамент е ефективен и при мултиплена склероза 18 февруари 2008   Пет Окт 24, 2008 9:03 pm

Цитат :
Медикамент, предназначен първоначално за лечението на рак, намери приложение в друга сфера - в борбата с автоимунните заболявания като ревматоиден артрит и лупус. Последни проучвания сочат, че rituximab може би е ефективен срещу честа форма на мултиплена склероза.

Проучването е публикувано в New England Journal of Medicine и сочи, че терапията с rituximab значително намалява възпалителните лезии в мозъка на болни от МС и понижава наполовина честотата на рецидиви в рамките на 48 седмици.

Мултиплената склероза е автоимунно заболяване, засягащо централната нервна система, при което имунната система е активна срещу миелина, покриващ невроните. Повечето проучвания отдават внимание на Т-клетъчния имунен отговор като основна причина, но някои изследвания сочат, че не Т-лимфоцитите играят основна роля в патогенезата на МС. Предполага се, че може и В-лимфоцитите също имат роля в автоимунния процес. rituximab, продаван под търговското име Rituxan, повлиява В-лимфоцитите, носещи маркер CD20.

В настоящото проучване били включени 104 пациенти с т.нар relapsing-remitting МС - т.е форма при която се наблюдават последователни епизоди на рецидив и ремисия. Доброволците били рандомизирани на 1000 мг rituximab или плацебо. За да се установи броят на възпалителните лезии, бил направен ЯМР на 12, 16, 20 и 24 седмица.

Броят на лезиите бил по-малък при пациентите, приемащи rituximab. При тях се наблюдавали по-малко нови лезии както по време на проучването, така и 6 месеца по-късно.

Честотата на рецидиви била значително по-малка при пациентите на rituximab. В края на 48-седмичния период на проучването, 20,3% от rituximab групата имали рецидив, докато при плацебо групата процентът бил 40.

Авторите на проучването допълват, че rituximab действа изключително бързо, а резултатите персистират дълго време след приема на медикамента.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://lupus.net84.net/
Грифин

avatar

Male
Години : 61 Registration date : 29.08.2008 Брой мнения : 70 Местожителство : Русе

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Пон Окт 27, 2008 2:37 pm

ми хубаво!!
и какво правим сега- чакаме 2009,2010......
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Keisi
Admin
avatar

Female
Години : 36 Registration date : 26.07.2008 Брой мнения : 108 Местожителство : Бургас

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Вто Окт 28, 2008 8:14 am

Какво друго остава, освен ние да се хванем да направим лекарството Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://lupus.net84.net/
Грифин

avatar

Male
Години : 61 Registration date : 29.08.2008 Брой мнения : 70 Местожителство : Русе

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Пет Окт 31, 2008 6:33 pm

а аз съм го открил дори.
мн е просто.
съдържа:
от всичко каквото ти душа сака в умерени дози.
не знам дали помага, обаче със сигурност не вреди. Very Happy
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
bato223
Години : Registration date : 01.04.2013 Брой мнения : 1 Местожителство :

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Пон Апр 01, 2013 12:01 pm

Грифин написа:
ми хубаво!!
и какво правим сега- чакаме 2009,2010......

Здравейте.

Аз съм нов във форума. Приятелката ми има лупус. Разгледах целия форум и ми направи впечатление, че от доста отдавна не е писано по темите.

Горе цитираните лекарства има ли ги вече или остава дилемата с имуновенина?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
den_zuk

avatar

Male
Години : 41 Registration date : 08.10.2008 Брой мнения : 19 Местожителство : Varna

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Вто Май 14, 2013 8:19 pm

Лично аз мога да ти дам отговор, но ако искаш мога да ти дам и линк да си го прочетеш сам..rituximab (Rituxan) дава спорни резултати и то само в определени групи пациенти...тоест няма нещо на 100%, дори и на 80% сигурно. Групите с пласибо и тези с лекарството показват почти сходни изследвания след 78 седмици...от група с 86 души...73 % показват подобрения, 10 % развиват тежка инфекция и 1 пациент умира.
Една от лекарките дава по-сбит изказ:
-4 от 5 показват подобрения
-1 от 5 развива нов симптом
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://denzuk.sosblog.com/
den_zuk

avatar

Male
Години : 41 Registration date : 08.10.2008 Брой мнения : 19 Местожителство : Varna

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   Вто Мар 11, 2014 11:27 am

Обявавам на всеослушание, че новата версия на ръководството е готова и може да я сваляте от - zippyshare.com/v/19217081/file.html
Изчаквате културно всички идиотски реклами да минат Smile и тогава вече сте на zyppyshare - бутона вдясно.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://denzuk.sosblog.com/
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008   

Върнете се в началото Go down

Belimumab има ефективност срещу системен лупус еритематозус -16 юни 2008

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum: Не Можете да отговаряте на темите
ЛУПУС :: Медицина :: Медицина :: Публикации -
Forumotion.com | © phpBB | Поддръжка на форума | Връзки | Сигнал за злоупотреба | Create a free blog